Installatiehulp

Hieronder volgen enkele voorbeelden en tips voor het plaatsen van de camerasets.

  Plaatsen van de monitor:
  Kies de juiste plaats voor de monitor. Let hierbij op dat de monitor niet in de weg staat bij het autorijden.

  4,3 inch monitor:
  Locatie: De 4,3 inch monitor kunt u het beste aan de linkerkant van het stuur of in het midden van het dashbaord plaatsen. Dit in verband met de grootte van het scherm. Als u deze helemaal rechts zou plaatsen kunt u waarschijnlijk het beeld niet duidelijk genoeg zien.

  Plakken: Zorg ervoor dat de ondergrond droog en vetvrij is. Als u de monitor rechtsreeks op het dashbaord plakt moet u een ontvettingsmiddel gebruiken dat uw dashboard niet beschadigd. (thinner ontvet goed maar beschadigd kunststof!) Het beste resultaat krijgt u als u de plaats waar u de monitor plaatst even verwarmd.
  Verwijder de beschermtrip, plaats de monitor en druk de voet gedurende 10 seconden goed aan.

  43inch

  7 inch monitor:
  Locatie: De plaats van  inch monitor kunt u het beste aan de linkerkant van het stuur of in het midden van het dashboard plaatsen. Dit in verband met de grootte van het scherm. Als u deze helemaal rechts zou plaatsen kunt u waarschijnlijk het beeld niet duidelijk genoeg zien.

  Plakken: Zorg ervoor dat de ondergrond droog en vetvrij is. Als u de monitor rechtsreeks op het dashboard plakt moet u een ontvettingsmiddel gebruiken dat uw dashboard niet beschadigd. (thinner ontvet goed maar beschadigd kunststof!) Het beste resultaat krijgt u als u de plaats waar u de monitor plaatst even verwarmd.
  Verwijder de beschermtrip, plaats de monitor en druk de voet gedurende 10 seconden goed aan.
  Eventueel kan de voet vastgeschroefd worden; de gaatjes zijn aanwezig.


  Plaatsen van de camera:

  Locatie:

  Achteruitrijcamera: wij adviseren de camera zo hoog mogelijk te plaatsen. Door de camera dan zo ver mogelijk naar beneden te richten (indien mogelijk zover dat de bumper in zicht komt) kunt u zo precies mogelijk achteruitrijden.
  U ziet dan minder ver achter het voertuig maar het zicht vlak achter is optimaal.

  camera boven

  Dode hoek camera: plaats deze liefst in de cabine, op het dashboard zo ver mogelijk aan de rechterzijde, naar achteren gericht. Hiermee heeft u optimaal zicht op plaatsen waar u met uw rechterbuitenspiegel niets kunt zien.

  Camera in paardentrailer: plaats deze voorin, naar achteren gericht. Zorg er hierbij voor dat het licht achter de camera zit of in ieder geval niet in de camera schijnt.

  Plakken: Zorg ervoor dat de ondergrond droog en vetvrij is. Als u de monitor rechtsreeks op het dashboard of lak plakt moet u een ontvettingsmiddel gebruiken dat uw dashboard of lak niet beschadigd. (thinner ontvet goed maar beschadigd kunststof en lak!) Het beste resultaat krijgt u als u de plaats waar u de camera plaatst even verwarmd.
  Verwijder de beschermtrip, plaats de camera en druk de voet gedurende 10 seconden goed aan.
  Eventueel kan de voet vastgeschroefd worden; de gaatjes zijn aanwezig.

  camera plakken

  Tip voor het doorvoeren van de camerakabel tussen een openslaande deur: voor deze achter het rubber langs.